Saturday, April 25, 2009

Keling tetap Keling

Aku seboleh - bolehnya tak mahu letak sebarang komen yang dianggap racist dalam blog ni.. Tapi aku bubuh jugak la..makin menyampah aku tgk lama..

1. bermula dengan ini:
30% bumi equity lifted for 27 service sectors

2. jadi macam ini:
'Stand-alone' firms not the solution, says Bar Council

sebab tak puas hati bank negara invite foreign firms tu malaysia, kacau periuk nasik depa..
Persoalan? depa perjuangkan untuk liberalisasikan kuota melayu untuk rakyat Malaysia, atau untuk perut mereka sendiri? 

ini yakjuj makjuj fasa pertama. cukup sifat: tamak, rakus, korek sana, korek sini.

3. Kemudian nak jadi parti politik:
Bar Council to hold forum on Perak crisis

4. kemudian tubuh lagi satu parti
After Hindraf, here comes Mindraf

Liberalisasi untuk globalisasi, bukan ntok kelingisasi. Giler.. ko tak suka ko keluar malaysia (pinjam bung mokhtar), balik tamil nadu. Ini kepulauan Melayu,  taki kiralah aku ni banjar ke, jawa ke, kadazan dusun ke, proto malay ke, bugis, siam. Tamil nadu tu tanah asal ko, ha buat ketuanan ko kat sana.

Aku x offence sebarang langkah untuk menjadikan melayu lebih kuat bersaing, dan pemansuhan sebarang perlindungan untuk kuota melayu, sebab pada aku ini lebih baik. Aku percaya perlunya ada persaingan yang sihat antara semua kaum untuk survival bangsa Malaysia. Tapi kalau ini macam, ko buat tempat ini macam bapak ko punya. aku pon lama - lama x sabar.

Elok lah tu, hindraf jadi mindraf. Lepas ni apa? Kelingdraf? ko rasa ko dah cukup kuat sangat nak buat 'action force' ko kat sini? huh~~

Mana lawyer melayu yang lain? apasal bar council ni makin babi sgt? lawyer melayu pegi mana? jual insuran?

Pikirlah sendiri..

Baldimerah: sapa x dapat bukak link malaysia kini tu, tinggalkan email kat comment..nnt aku forwardkan. BTW, aku mintak maaf pada kawan2 aku yang bansa lain sebab ayat yang aku gunakan agak keras, bukan ditujukan kepada semua kaum India, tapi segelintir yang tak memahami aspirasi rakyat Malaysia.

2 comments:

Anonymous said...

Yo, tajuk dengan isi posting kamu berlainan.

Nak attention saja ke?

ke ke ke

baLdi MeraH said...

tu suma keling la tu.. keling tetap keling..putar lbey~~..hahahha