Sunday, November 15, 2009

BERNAMA - Young Generation Support Umno - Dr Mahathir

BERNAMA - Young Generation Support Umno - Dr Mahathir

KOTA KINABALU, Nov 14 (Bernama) -- Former prime minister Tun Dr Mahathir Mohamad said it is not true that the young generation is no longer supporting Umno, it is just that they are facing obstacles to join the party.

He said that because many of them were highly qualified, they were not accepted as branch members because some of the existing branch leaders feared that their position might be in jeopardy.

"Now many Malays have (university) derees and this is a challenge to the branch heads. They fear that they may be toppled and replaced by those with better education.



nce they have gained the post of branch heads, they refuse to let go. That's why if there are people with slightly better qualifications or are graduates, they won't be allowed into the branch," he said at a gathering organised by the three Umno wings in Sabah, namely the Youth, Wanita and Puteri wings.

Dr Mahathir said if they were to look at the opposition party, PAS, they were previously represented only by the ulama, but today they had engineers, doctors and others with high qualifications.

He said the dilemma faced by Umno now was that participation in the party was no longer seen as a struggle for the people and country like the past leaders who had fought for the country's independence, the struggle today was to secure position and gain power for themselves.

He said this had led to money politics coming into play every time there was a party election whether at the divisional or Supreme Council level.

-- BERNAMA

Thursday, November 05, 2009

MYSTERY: Boikot Old Town White Coffee - Nga Kor Ming, Rasis dan Tidak Halal

MYSTERY: Boikot Old Town White Coffee - Nga Kor Ming, Rasis dan Tidak Halal

Kami The Unspinners pernah mendedahkan bahawa salah seorang pemegang saham Old Town White Coffee adalah Nga Kor Ming, ADUN DAP yang rasis dan pemegang tali boneka Nizar.

Kami pernah juga menunjukkan kedudukkan OTWC di Plaza Masalam, Shah Alam yang tidak jauh dari tempat kematian Teoh Beng Hock.

Kali ini, kami mahu menyiarkan pengalaman seorang hamba Allah yanhg telah menulis kepada blog Abe Mie Terjah mengenai OTWC. Petikkannya berikut:


Salah seorang sahabat saya mempunyai modal dan kepakaran di dalam perniagaan restoran berjinak-jinak menceburi bidang bisnes dengan Old Town White Coffee (OTWC).

Pada satu hari, rakan saya telah berjumpa dengan salah seorang pengurus yang diberi peranan untuk mengendalikan usahawan francais di bawah OTWC. Sahabat saya mempunyai modal yang mencukupi dan memiliki lokasi yang strategik untuk membuka cawangan kafe berkenaan. Dia juga sanggup mematuhi peraturan dan prosedur yang akan ditetapkan oleh pihak pengurusan OTWC nanti.

Sewaktu kami pergi ke bahagian berkenaan dan bertanyakan seorang pengurus jabatan francais yang berbangsa Cina, tetapi kami terkejut dengan jawapannya.

"KAMI TIDAK SUKA ORANG MUSLIM (ISLAM) BERNIAGA CAFE KAMI DAN TIDAK BERI PELUANG KEPADA MELAYU".

Dalam hati kecil, kami berkata, OTWC dikunjungi oleh orang Melayu, kenapa perniagaan ini tidak boleh dibuka oleh orang Melayu? Kita sering mendengar mengenai kesamarataan dalam merebut peluang ekonomi yang disediakan oleh kerajaan Barisan Nasional.

Kaum Cina sering kali menuntut hak mereka di Malaysia sedangkan pada masa yang sama mereka tidak mahu berkongsi ekonomi untuk kemakmuran bersama-sama! Kenapa perkara ini berlaku?

Saya dan sahabat saya berborak mengenainya. Kami membuat kesimpulan, bangsa asing (Cina dan India) hanya memonopoli perniagaan untuk bangsa mereka sahaja dengan tidak mahu berkongsi dengan orang Melayu. Pada masa yang sama, orang asing menuntut hak yang sama rata daripada orang Melayu dalam bidang politik dan ekonomi serta mengambil keuntungan daripada orang Melayu.

Kami berdua merupakan pelanggan tetap di kafe berkenaan mendapati pihak pengurusan gemar mengambil pekerja dari negara Myanmar yang bukan beragama Islam. Tidak ada pekerja Melayu yang beragama Islam bekerja di OTWC.

Untuk itu, saya menyeru kepada orang Melayu dan umat Islam supaya TIDAK MENGUNJUNG KE OLD TOWN WHITE COFFEE ...

Bersambung di sini.
Berkenaan halal dan haram makanan, baca petikan berikut:


Untuk itu, saya sertakan bukti menunjukkan OTWC merupakan perniagaan yang TIDAK DISAHKAN HALAL oleh pihak berkuasa terutamanya JAKIM.


OTWC telah beroperasi pada sekitar tahun 1999. Status penubuhan awalnya TIDAK HALAL dan sehingga kini konsep HALAL yang digunakan masih kabur dan boleh diragui. Antara produk yang diragui STATUS HALAL dan dikenalpasti HARAMnya ialah:-

Baca seterusnya di sini untuk mengetahui mengenai hidangan Mee, Minyak, dan Daging Salai dan Herbal Jelly OTWC.


Type rest of the post here

Sunday, November 01, 2009

Lame gile x update.... argghhkksssssss

Lame gile x update.... argghhkksssssss

layan jap...hehhehe



lagu ini ditujukan kepada kucing aku , itam yang meninggal dunia akibat kemalangan dipercayai langgar dan lari ketika pulang dari menjalankan tugasnya mencari makan untuk anak - anaknya. terdapat juga bangkai tikus berhampiran tempat kejadian. saya berasa amat sedih kerana tidak dapat menghadiri pengebumian beliau. jenazah tikus turut dikebumikan seliang lahat bersama jenazah itam, mengikut kepercayaan nenek moyang cina iaitu mengebumikan harta benda jenazah bersama untuk kegunaanya di alam akhirat nnt.. manetau roh itam kelaparan, adela tikus dia boleh makan.. nnt aku tanamkan sekali friskies kat kubur dia.. err itam.. ko nk ape lagi? nak aku bakar duit kertas sekali ker? bole ko pakai duit tu beli makanan kucing di 'sana' nnt.
Nasib baik itam ada mencarum dalam socso dan kwsp, serta membayar insurans bulanan, jadi adalah sedikit harta peninggalan beliau untuk isterinya dan anak2 kucing yg lain. dan duit peninggalan dia ini akan saya gunakan untuk menubuhkan 'Yayasan Itam'. Iaitu sebuah yayasan untuk membela balu - balu serta anak-anak kucing yang kehilangan ibu - bapanya akibat kemalangan jalan raya. Kesian kucng-kucing ni, tu la.. dah tau x bayar road tax, jangan la guna jalanraya. Duduk je kat rumah. Minta makanan dengan tuan rumah. Kalau dia tak bagi makan, kencin kat depan rumah tu..


Papehalpun, dari 'dia' itam datang dan kepada'Nya'lah itam kembali. kesian bapak aku, kurang lg sekor kucing kat rumah.. anak2 pulak tak reti nak balik.. termasuk aku..uhukss~~~



blah blah blah....

blha blah blah

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.......